Winston Hunte live with SABBARDEYA in W2, Den Bosch.

Over Winston Hunte

Vanaf het eerste moment dat ik een muziekinstrument oppakte, wist ik wat ik wilde doen: muziek maken. Met de hulp van youtube-filmpjes leerde ik mezelf basgitaar spelen. Ik stak veel tijd in het spelen in bandjes en hoe ik mijn techniek kon verbeteren. Daarnaast verdiepte ik me in de productie rondom mijn favoriete platen.

Rock City Institute

Na de middelbare school volgde ik de MBO muziekopleiding aan het Rock City Institute in Eindhoven. Ik deed als muzikant ervaring op in de studio als op het podium. In het laatste jaar van het Rock City Institute specialiseerde ik me in het computerprogramma Ableton Live.

Ableton Live- en basgitaarlessen

Op het Rock City Institute leerde ik verschillende didactische technieken en kreeg ik de gelegenheid om basgitaarles en workshops te geven. Als afstudeerproject gaf ik workshops Ableton Live aan o.a. studenten van de Herman Brood Academie te Utrecht.

Ableton Live, het maken van tracks voor filmpjes en SABBARDEYA

Tijdens het laatste jaar experimenteerde ik veel met Ableton. Ik bouwde instrumentale tracks die werden ingezongen door studiegenoten. Deze zette ik vervolgens op Soundcloud.
Uit de experimenten met Ableton Live ontstond de triphop band SABBARDEYA. Bij SABBARDEYA ben ik verantwoordelijk voor het componeren van de sequence tracks en op het podium was ik toetsenist en bassist.

Composition and music production aan het HKU

Om te ontwikkelen als muzikant en me te verdiepen in de technische kant van muziek maken, ben ik in 2017 begonnen met de opleiding Composition and music production aan de Hoge School der Kunsten van Utrecht.